Baterijski hranilniki

Shranjevanje energije

Neodvisnost od omrežja

Optimizacija porabe

Optimizirajte porabo energije in zmanjšajte odvisnost od omrežja z baterijskimi hranilniki

Baterijski hranilnik v povezavi s sončno elektrarno omogoča shranjevanje odvečne energije, zagotavlja neprekinjeno napajanje ob izpadu električne energije ter optimizira izkoriščanje sončne energije, zmanjšuje obremenitev omrežja in prinaša finančne prihranke.

Sontro - home energy storage systems

Kako do svojega baterijskega hranilnika?

Sontro - About2312

Strokovnost.
Zanesljivost.
Izkušnje.

VEČ KOT 10+ LET IZKUŠENJ

Energetske rešitve, prilagojene vam.

Z omogočanjem širokega spektra energetskih rešitev, lahko našim strankam ponudimo najbolj napredne storitve na področju učinkovite rabe obnovljivih virov energije. Z našimi rešitvami omogočamo izkoristiti priložnosti, ki nam jih ponujajo obnovljivi viri energije, ter tako ustvarjamo dodano vrednost za okolje, hkrati pa našim strankam pomagamo učinkovito upravljati s stroški energije.

izvedenih projektov
500 +
zadovoljnih strank
375 +

Ključne koristi uporabe baterijskega hranilnika v svojem sistemu

Shranjevanje energije

Baterijski hranilniki omogočajo shranjevanje energije, ki jo proizvedete iz obnovljivih virov, kot so sončne elektrarne. Namesto da bi vsa proizvedena energija takoj odšla v omrežje, jo lahko shranite v baterijo in jo uporabite kasneje, ko je povpraševanje po električni energiji večje ali ko sončna elektrarna ne proizvaja dovolj energije.

Neodvisnost od omrežja

Z uporabo baterijskega hranilnika se zmanjša odvisnost od javnega električnega omrežja. Ko imate shranjeno energijo v bateriji, jo lahko uporabljate tudi takrat, ko ni na voljo električne energije iz omrežja, na primer med izpadi električne energije ali v primeru naravnih nesreč.

Optimalen izkoristek

Baterijski hranilniki omogočajo boljše izkoriščanje proizvedene energije iz obnovljivih virov. Ko sončna elektrarna proizvaja več energije, kot jo trenutno potrebujete, se ta presežek shranjuje v baterijo. Nato lahko to shranjeno energijo uporabite, ko sončna elektrarna ne proizvaja dovolj ali ko je povpraševanje po električni energiji večje, na primer ponoči.

Optimizacija porabe

Z uporabo baterijskega hranilnika lahko optimizirate porabo energije. Lahko programirate čas polnjenja baterije, da izkoristite čas, ko je električna energija cenejša ali ko je več obnovljive energije na voljo. Prav tako lahko nastavite prioritete porabe, na primer da baterija najprej oskrbuje ključne naprave ali obremenitve.

Zmanjšanje obremenitve omrežja

Z uporabo baterijskega hranilnika lahko zmanjšate obremenitev javnega električnega omrežja. Namesto da bi vse vaše potrebe po električni energiji izpolnjevali iz omrežja, lahko del porabe preusmerite na baterijski hranilnik. To lahko zmanjša obremenitev omrežja in prispeva k bolj stabilnemu delovanju.

Okoljska trajnost

Uporaba baterijskih hranilnikov omogoča večjo učinkovitost in izkoristek proizvedene električne energije iz obnovljivih virov. S tem se zmanjšuje odvisnost od fosilnih goriv in zmanjšuje izpust toplogrednih plinov, kar prispeva k zmanjšanju ogljičnega odtisa.

Mnenja zadovoljnih strank

Peter H.

Trbovlje

Namestitev baterijskega hranilnika je bila najboljša odločitev, ki sem jo sprejel za svoj dom. Poleg tega, da sem zmanjšal svojo odvisnost od omrežja, sem opazil tudi znatne prihranke pri računih za električno energijo. Baterijski hranilnik mi omogoča, da optimalno izkoriščam proizvedeno sončno energijo, kar je resnično čudovito. Z veseljem bi priporočil baterijske hranilnike vsem, ki želijo izboljšati svojo energetsko učinkovitost.”
Ana S.

Šoštanj

Moja odločitev za vgradnjo baterijskega hranilnika je prinesla ogromno koristi. Poleg tega, da sem povečala svojo neodvisnost od električnega omrežja, sem opazila tudi stabilnost in zanesljivost v oskrbi z električno energijo. Zdaj lahko brez skrbi uporabljam električne naprave tudi med izpadi električne energije. Baterijski hranilnik je resnično spremenil način, kako uporabljam elektriko v svojem domu, in sem zelo zadovoljna s tem.
Gregor in Katarina M.

Rogaška Slatina

Naša družina se je odločila za baterijski hranilnik, da bi bolje izkoristili energijo, ki jo proizvajamo iz sončne elektrarne. Rezultati so bili neverjetni! Zmanjšali smo svoje račune za električno energijo, imeli smo stalno oskrbo z energijo tudi med izpadi in izkoriščali smo večino proizvedene energije. Zdaj smo še bolj trajnostno naravnani in se počutimo dobro, da prispevamo k zmanjševanju ogljičnega odtisa. Hranilnik je resnično naložba, ki se nam je popolnoma obrestovala.”

Priskrbite si svoj baterijski hranilnik

Odgovori na pogosta vprašanja

Preberite odgovore na najbolj pogosta vprašanja, ki so nam jih zastavile naše stranke.

Baterijski hranilnik je naprava, ki omogoča shranjevanje električne energije za kasnejšo uporabo. Uporablja se v kombinaciji z obnovljivimi viri energije, kot so sončne elektrarne, da se proizvedena energija shranjuje in uporablja takrat, ko je povpraševanje večje ali ko ni na voljo električne energije iz omrežja.

Uporaba baterijskega hranilnika prinaša več prednosti, med katerimi so: povečana neodvisnost od omrežja, shranjevanje in optimalno izkoriščanje proizvedene energije, zmanjšanje obremenitve omrežja, možnost zagotavljanja električne energije med izpadi in prispevek k zmanjšanju ogljičnega odtisa.

Čas polnjenja baterijskega hranilnika je odvisen od več dejavnikov, vključno s kapaciteto hranilnika, trenutne zmogljivosti polnilnega sistema in količine energije, ki jo želite napolniti. Običajno se baterijski hranilniki polnijo v nekaj urah do nekaj dni.

Življenjska doba baterijskega hranilnika je odvisna od vrste baterije in njenih lastnosti. Običajno se življenjska doba baterijskih hranilnikov giblje med 10 in 15 leti, vendar je lahko odvisna tudi od pravilnega vzdrževanja in upravljanja.

Vzdrževanje baterijskega hranilnika običajno vključuje redno preverjanje stanja baterij, čiščenje priključkov, preverjanje delovanja sistema in posodobitve programske opreme, če je na voljo.

Da, baterijski hranilnik omogoča zagotavljanje električne energije med izpadi, če je pravilno konfiguriran. V primeru izpada električne energije se baterijski hranilnik samodejno vklopi in zagotavlja energijo za oskrbo izbranih naprav ali celotnega doma, odvisno od kapacitete hranilnika.