Električne meritve

Učinkovita raba energije

Diagnosticiranje težav

Ohranjanje varnosti

Električne meritve so ključne za zagotavljanje varnosti, učinkovitosti in zanesljivosti električnih sistemov

Pri električnih meritvah je pomembno upoštevati ustrezne varnostne ukrepe, uporabljati pravilno merilno opremo ter slediti predpisanim standardom in smernicam. Električne meritve pomagajo pri preverjanju delovanja, diagnosticiranju težav, ohranjanju varnosti, učinkoviti rabi energije ter skladnosti z zakonodajo.

Sontro - Elektricne meritve prikazna

Kako električne meritve potekajo?

Sontro - About2312

Strokovnost.
Zanesljivost.
Izkušnje.

VEČ KOT 10+ LET IZKUŠENJ

Energetske rešitve, prilagojene vam.

Z omogočanjem širokega spektra energetskih rešitev, lahko našim strankam ponudimo najbolj napredne storitve na področju učinkovite rabe obnovljivih virov energije. Z našimi rešitvami omogočamo izkoristiti priložnosti, ki nam jih ponujajo obnovljivi viri energije, ter tako ustvarjamo dodano vrednost za okolje, hkrati pa našim strankam pomagamo učinkovito upravljati s stroški energije.

izvedenih projektov
500 +
zadovoljnih strank
375 +

Zakaj so električne meritve za vas pomembne?

Preverjanje delovanja

Električne meritve omogočajo preverjanje delovanja električnih naprav, sistemov in inštalacij. S pomočjo meritev lahko ugotovimo, ali električne naprave pravilno delujejo, ali so izpolnjeni električni parametri in ali ni prisotnih napak ali okvar.

Diagnosticiranje težav

Meritve lahko pomagajo pri diagnosticiranju težav v električnih sistemih. S pravilnimi merilnimi napravami in metodami lahko identificiramo vzroke za napake, preobremenitve, izgube energije ali druge težave. To omogoča hitro in učinkovito odpravljanje napak ter zagotavljanje zanesljivega delovanja električnih sistemov.

Ohranjanje varnosti

Električne meritve so ključne za zagotavljanje varnosti. S pomočjo meritev lahko preverimo, ali so električne naprave pravilno ozemljene, ali so izpolnjeni varnostni standardi, ali ni nevarnosti električnih udarov ali drugih nevarnih situacij. To je še posebej pomembno pri delu z električno energijo ali pri uporabi električnih naprav.

Učinkovita raba energije

Električne meritve omogočajo tudi spremljanje porabe električne energije. S pomočjo meritev lahko ugotovimo, koliko energije porabljajo posamezne naprave, sistemi ali celotni električni sistem. To nam omogoča identifikacijo potencialnih prihrankov energije in izboljšanje učinkovitosti porabe.

Skladnost z zakonodajo

V nekaterih primerih so električne meritve obvezne v skladu z zakonodajo, standardi ali predpisi. Na primer, redne meritve so lahko zahtevane za preverjanje skladnosti z varnostnimi standardi, zahtevami za energetsko učinkovitost ali za potrditev delovanja določenih naprav ali sistemov.

Zadovoljstvo

Skupaj omogočajo varno, zanesljivo, učinkovito in prilagodljivo oskrbo z električno energijo, kar je ključnega pomena za udobno in varno bivanje, delovanje industrije in različnih objektov ter ohranjanje kakovosti življenja

Mnenja zadovoljnih strank

Marko

Ljubljana

Zelo sem zadovoljen s storitvijo električne inštalacije, ki sem jo dobil od podjetja Sontro d.o.o. Ekipa je bila profesionalna, hitra in natančna pri izvedbi dela. Vse električne napeljave so bile izvedene kakovostno in skladno z mojimi pričakovanji. Prav tako so bili zelo prijazni in odzivni na vsa moja vprašanja in zahteve. Moje električne inštalacije delujejo odlično in brez težav. Vsekakor bi priporočil podjetje Sontro d.o.o. vsem, ki potrebujejo strokovno in zanesljivo storitev električnih inštalacij.
Ana

Maribor

Po nakupu novega stanovanja sem se odločila za prenovo električnih inštalacij. Izbral sem podjetje Sontro d.o.o., ki je opravilo odlično delo. Vsi električni priključki, stikala in vtičnice so bili nameščeni natančno in estetsko. Ekipa je bila zelo izkušena in profesionalna. Delo je bilo opravljeno hitro in brez zapletov. Zelo sem zadovoljna s kakovostjo dela in prijaznostjo celotne ekipe. Toplo priporočam podjetje Sontro d.o.o. vsem, ki iščejo strokovnjake za električne inštalacije.”
Gregor

Celje

Električne inštalacije v našem podjetju smo zaupali podjetju Sontro d.o.o.. Izvedba je bila izjemno hitra, učinkovita in brez zapletov. Ekipa je pokazala veliko strokovnega znanja in se prilagodila našim specifičnim potrebam. Sodelovanje je bilo zelo profesionalno, od začetnega načrtovanja do končne izvedbe. Električne inštalacije delujejo brezhibno in smo zelo zadovoljni z rezultati. Hvala podjetju Sontro d.o.o. za odlično opravljeno delo.
Petra

Maribor

Podjetje Sontro d.o.o. je izvedlo električne meritve v našem domu in bili smo zelo zadovoljni s storitvijo. Ekipa je bila strokovna in prijazna, ter so opravili meritve temeljito in natančno. Pridobljeni rezultati so nam dali vpogled v stanje naših električnih napeljav ter nam pomagali pri izboljšavah in varnostnih ukrepih. Priporočam podjetje Sontro d.o.o. za električne meritve vsem, ki potrebujejo strokovno oceno in pregled svojih električnih instalacij.
Andrej

Ljubljana

Za našo poslovno stavbo smo potrebovali električne meritve, da bi zagotovili skladnost s predpisi in varnostjo. Podjetje Sontro d.o.o. je opravilo meritve zanesljivo in profesionalno. Ekipa je bila strokovna in odzivna na naša vprašanja ter nam podala jasne razlage rezultatov. Zelo smo zadovoljni s storitvijo in priporočamo podjetje Sontro d.o.o. vsem, ki potrebujejo kakovostne električne meritve.
Mirko

Celje

Podjetje Sontro d.o.o. je izvedlo električne meritve v našem industrijskem obratu in bili smo zelo zadovoljni z njihovo storitvijo. Ekipa je pokazala veliko strokovnega znanja in izkušenj, ter so opravili celovit pregled naših električnih instalacij. Pridobljeni rezultati so nam omogočili identifikacijo morebitnih težav in izboljšav, ter s tem prispevali k varnosti in učinkovitosti našega obrata. Hvala podjetju Sontro d.o.o. za odlično opravljeno delo!

Izmerite kakovost vaših energetskih sistemov

Odgovori na pogosta vprašanja

Preberite odgovore na najbolj pogosta vprašanja, ki so nam jih zastavile naše stranke.

Električne meritve se izvajajo za preverjanje in oceno delovanja električnih napeljav, ugotavljanje morebitnih težav, preverjanje skladnosti s predpisi ter zagotavljanje varnosti in učinkovitosti električnih sistemov.

Za dobro delovanje je potrebno spremljanje delovanja sončnih panelov in izvajanje preventivnih pregledov in vzdrževanja.  Ob poslabšanju delovanja vam svetujemo pregled in posledično iskanje rešitev in izvajanje svetovanih ukrepov.  

Za predračun čiščenja sončne elektrarne nam pošljite povpraševanje na [email protected] ali pokličite na naše telefonske številke: 070/636-800 ali 070/415-994.

Obstaja več vrst električnih meritev, vključno z meritvami električne napetosti, toka, upornosti, izolacije, ozemljitve, preverjanjem prenapetosti in drugimi specifičnimi meritvami glede na potrebe in zahteve objekta.

Pogostost električnih meritev je odvisna od vrste objekta, njegove starosti, uporabe in lokalnih predpisov. Na splošno se priporoča, da se električne meritve izvajajo redno, na primer vsakih nekaj let, da se zagotovi stalno spremljanje in ocena stanja električnih sistemov.

Električne meritve lahko izvajajo usposobljeni inštalaterji ali električni strokovnjaki z ustreznim znanjem in izkušnjami na področju električnih meritev.

Električne meritve omogočajo odkrivanje morebitnih težav v električnih napeljavah, prepoznavanje pomanjkljivosti, oceno učinkovitosti sistema, zagotavljanje skladnosti z varnostnimi predpisi, preprečevanje morebitnih okvar in nevarnosti ter optimizacijo delovanja električnih sistemov.

Pri nekaterih vrstah električnih meritev, kot je merjenje izolacije ali preverjanje ozemljitve, je običajno potrebno izključiti električno napajanje. Vendar pa obstajajo tudi meritve, ki jih je mogoče izvesti med normalnim delovanjem električnih sistemov.