Čiščenje sončnih elektrarn

Boljši izkoristek panelov

Daljša življenjska doba

Do 20% več pridelane energije

Učinkovito čiščenje sončnih elektrarn za trajnostno proizvodnjo energije

Čiščenje sončnih elektrarn je zelo pomembno, saj lahko z rednim in ustreznim čiščenjem solarnih panelov dosežemo tudi do 20% več pridelane električne energije iz sončne elektrarne.

Sontro - man worker firld by solar panels

Kako čiščenje sočnih elekrarn poteka?

Sontro - About2312

Strokovnost.
Zanesljivost.
Izkušnje.

VEČ KOT 10+ LET IZKUŠENJ

Energetske rešitve, prilagojene vam.

Z omogočanjem širokega spektra energetskih rešitev, lahko našim strankam ponudimo najbolj napredne storitve na področju učinkovite rabe obnovljivih virov energije. Z našimi rešitvami omogočamo izkoristiti priložnosti, ki nam jih ponujajo obnovljivi viri energije, ter tako ustvarjamo dodano vrednost za okolje, hkrati pa našim strankam pomagamo učinkovito upravljati s stroški energije.

izvedenih projektov
500 +
zadovoljnih strank
375 +

Čiščenje sončne elektrarne je pomembno zaradi naslednjih razlogov

Povečanje učinkovitosti

Umazanija, prah, listje, ptičji iztrebki in druge nečistoče na površini sončnih modulov lahko zmanjšajo učinkovitost sončne elektrarne. Te nečistoče lahko zmanjšajo pretok sončne svetlobe na površino celic in s tem zmanjšajo proizvodnjo električne energije. Redno čiščenje odstrani te nečistoče in poveča učinkovitost sončne elektrarne.

Ohranjanje zmogljivosti

Čiščenje sončnih modulov pomaga ohranjati njihovo dolgoročno zmogljivost. Nečistoče, kot so prah, umazanija ali ptičji iztrebki, lahko sčasoma povzročijo poškodbe na površini sončnih modulov ali zmanjšajo njihovo življenjsko dobo. Redno čiščenje pomaga preprečiti dolgoročno kopičenje nečistoč in podaljša življenjsko dobo sončne elektrarne.

Izogibanje senci

Če se na sončnih modulih nabira listje, vejice ali drugi materiali, lahko ustvarjajo sence na površini modulov. Sence lahko močno zmanjšajo proizvodnjo energije, saj moduli ne bodo prejeli optimalne sončne svetlobe. Redno čiščenje preprečuje kopičenje teh materialov in ohranja optimalno osvetljenost sončnih modulov.

Estetski vidik

Čista sončna elektrarna ima tudi estetsko prednost. Redno čiščenje ohranja privlačen videz sončne elektrarne in prispeva k celostnemu videzu stavbe ali okolice.

Varnost in vzdrževanje

Med čiščenjem sončne elektrarne je priložnost za pregled in prepoznavanje morebitnih težav ali poškodb. To omogoča zgodnje odkrivanje in preprečevanje morebitnih težav, ki bi lahko vplivale na delovanje sončne elektrarne.

Podpora strankam

Zavezujemo se k odlični podpori strankam. Nudimo strokovno svetovanje, pomoč pri pridobivanju subvencij in dovoljenj ter zagotavljamo tehnično podporo tudi po namestitvi sončne elektrarne.

Mnenja zadovoljnih strank

Marko S.

Ptuj

Zelo sem zadovoljen s storitvijo čiščenja sončnih elektrarn, ki sem jo prejel od podjetja Sontro d.o.o.. Ekipa je bila profesionalna, prijazna in učinkovita. Z veseljem bom znova uporabil njihove storitve in jih priporočil drugim
Petra M.

Trebnje

Odločila sem se za čiščenje sončne elektrarne in sem bila prijetno presenečena nad rezultati. Zahvaljujoč temu je moja sončna elektrarna spet dosegla svojo največjo učinkovitost. Storitev čiščenja je bila hitra, strokovna in brez težav. Priporočam jo vsem lastnikom sončnih elektrarn!
Ana K.

Slovenj Gradec

Za čiščenje sončne elektrarne sem najela podjetje Sontro d.o.o. in sem izjemno zadovoljna z rezultati. Ekipa je bila temeljita, skrbela je za vsak detajl in poskrbela, da so bile moje sončne celice čiste. Poleg tega so mi zagotovili tudi dodatne nasvete za vzdrževanje in optimalno delovanje sončne elektrarne. Z veseljem bom znova sodelovala z njimi in priporočila njihove storitve drugim.

Poskrbite za čiste sončne celice

Odgovori na pogosta vprašanja

Preberite odgovore na najbolj pogosta vprašanja, ki so nam jih zastavile naše stranke.

Čiščenje sončne elektrarne  je priporočljivo vsaj enkrat letno oziroma po potrebi. Ko opazimo umazanijo, prašne delce, cvetni prah, pesek in ostalo umazanijo je smiselno opraviti čiščenje. V kolikor čiščenja sončne elektrarne ne opravimo, lahko na njej nastanejo tudi trdovratne nečistoče, ki se  samodejno ne odstranijo.   

Za dobro delovanje je potrebno spremljanje delovanja sončnih panelov in izvajanje preventivnih pregledov in vzdrževanja.  Ob poslabšanju delovanja vam svetujemo pregled in posledično iskanje rešitev in izvajanje svetovanih ukrepov.  

Za predračun čiščenja sončne elektrarne nam pošljite povpraševanje na [email protected] ali pokličite na naše telefonske številke: 070/636-800 ali 070/415-994.

Običajno je potrebno čistiti le sončne module, saj so ti najbolj izpostavljeni umazaniji in nečistočam. Ostale komponente, kot so električne napeljave, pretvorniki in priključki, običajno ne zahtevajo rednega čiščenja, razen če obstaja očitna umazanija ali težave.

Nudimo vam strokovno, kakovostno in varno čiščenje vaše sončne elektrarne.

Elektrarno čistijo izurjeni strokovnjaki, z uporabo najsodobnejše tehnologije na trgu. Naša oprema nam omogoča dosegati tudi težje dostopne površine sončne elektrarne.

Uporabljamo metodo pomivanja panelov z demineralizirano vodo. Ta sistem je sestavljen iz enote za demineralizacijo vode, teleskopskih ročic za doseganje višin in ustreznih čistilnih ščetk in šob za čiščenje solarnih panelov. Sistem ima najboljšo čistilno moč brez uporabe agresivnih čistil, površina pa po čiščenju ostane brez madežev in lis vodnega kamna. Lahka teleskopska palica nam omogoča enostavno čiščenje elektrarne na višini.

Celoten čistilni sistem priključimo na vodovod s trdo vodo – demineralizator v čistilnem sistemu vodo zmehča in jo dozira preko teleskopske palice na ščetko, s katero lahko dosežemo tudi višje kot 10 m višine.
Gre za metodo, ki ne povzroča nobenih poškodb na površinah sončne elektrarne.

Da, vendar moramo upoštevati varnostne ukrepe. Pred začetkom čiščenja se prepričamo, da je električno napajanje izključeno. Pazimo na varnostno opremo, kot so ustrezne lestve, opora za plezanje ali zaščitna oprema, kot so rokavice in očala.

Če med čiščenjem opazimo poškodbo sončnih modulov ali drugih komponent, je priporočljivo takoj ukrepati. Reden pregled sončne elektrarne lahko pomaga pri zgodnjem odkrivanju poškodb in preprečevanju morebitnih težav.