Energetski pregledi

Celovit vpogled v porabo

Identifikacijo potencialnih prihrankov

Izboljšanje energetske učinkovitosti

Optimizirajte svojo energetsko učinkovitost z analizo porabe in priporočili naše ekipe

Energetski pregled vam omogoča celovit vpogled v vašo porabo energije, identifikacijo potencialnih prihrankov in izboljšanje učinkovitosti. Pravilno načrtovanje in izvedba ukrepov za povečanje energetske učinkovitosti lahko prinese številne koristi tako za okolje kot za vašo denarnico.

Sontro - Energetski pregledi Sontro

Kako energetski pregledi potekajo?

Sontro - About2312

Strokovnost.
Zanesljivost.
Izkušnje.

VEČ KOT 10+ LET IZKUŠENJ

Energetske rešitve, prilagojene vam.

Z omogočanjem širokega spektra energetskih rešitev, lahko našim strankam ponudimo najbolj napredne storitve na področju učinkovite rabe obnovljivih virov energije. Z našimi rešitvami omogočamo izkoristiti priložnosti, ki nam jih ponujajo obnovljivi viri energije, ter tako ustvarjamo dodano vrednost za okolje, hkrati pa našim strankam pomagamo učinkovito upravljati s stroški energije.

izvedenih projektov
500 +
zadovoljnih strank
375 +

Zakaj se odločiti za energetski pregled?

Odkrivanje potencialnih prihrankov

Energetski pregled vam omogoča vpogled v vašo porabo energije in identifikacijo področij, kjer se lahko izvedejo energetski varčevalni ukrepi. S tem lahko odkrijete potencialne prihranke pri stroških energije.

Povečanje energetske učinkovitosti

Pregled porabe energije in infrastrukture vam omogoča prepoznavanje neizkoriščenega potenciala za povečanje energetske učinkovitosti. Z izvedbo ukrepov za zmanjšanje porabe energije lahko dosežete večjo učinkovitost in zmanjšate svoj ogljični odtis.

Izboljšanje udobja in delovanja

Energetski pregled vam omogoča prepoznavanje morebitnih težav ali pomanjkljivosti v vašem energetskem sistemu, ki vplivajo na udobje bivanja ali delovanje naprav. S pravilnimi izboljšavami lahko dosežete boljše delovanje sistema in izboljšate kakovost življenja.

Spremljanje in upravljanje porabe energije

S pomočjo energetskega pregleda lahko vzpostavite sistem spremljanja in upravljanja porabe energije v realnem času. To vam omogoča boljše razumevanje in nadzor nad vašo porabo ter prilagajanje navad in vzorcev porabe za večjo učinkovitost.

Dolgoročni prihranki

Čeprav lahko izvedba energetskega pregleda in izvajanje ukrepov za povečanje energetske učinkovitosti zahtevajo nekaj naložbe, lahko dolgoročno prinašajo znatne prihranke pri stroških energije. Zmanjšanje porabe energije vam omogoča zmanjšanje mesečnih računov za energijo in boljšo finančno stabilnost.

Okoljska trajnost

Energetski pregledi in ukrepi za izboljšanje energetske učinkovitosti prispevajo k zmanjšanju ogljičnega odtisa in okoljskega vpliva. Zmanjšanje porabe energije pomeni tudi zmanjšanje emisij toplogrednih plinov, kar ima pozitiven učinek na okolje in podnebje.

Mnenja zadovoljnih strank

Ana

Zreče

Zahvaljujoč energetskemu pregledu, ki smo ga izvedli skupaj s podjetjem Sontro d.o.o., smo uspeli prepoznati in odpraviti nekatere energetske izgube v našem domu. Naša poraba električne energije se je zmanjšala, kar se je odražalo tudi na nižjih računih za elektriko. Zelo zadovoljni smo s strokovnostjo in prijaznostjo ekipe, ki je izvedla pregled.
Marko

Žalec

Energetski pregled nam je pomagal identificirati nekatere pomanjkljivosti v našem ogrevalnem sistemu. Po izvedbi priporočenih ukrepov smo opazili izboljšanje delovanja in večje udobje v našem domu. Poleg tega smo zmanjšali tudi stroške ogrevanja. Priporočamo energetski pregled vsem, ki želijo izboljšati energetsko učinkovitost svojega doma.
Andrej

Velenje

S pomočjo energetskega pregleda smo uspeli optimizirati porabo energije v našem podjetju. Zmanjšali smo stroške in hkrati zmanjšali naš vpliv na okolje. Ekipa, ki je izvedla pregled, je bila strokovna in učinkovita. Z veseljem priporočamo njihove storitve.
Petra

Dobrna

Energetski pregled je bil odlična odločitev za našo družino. Pregled je razkril nekatere energetske izgube v našem domu, ki jih prej nismo opazili. S pravilno izvedenimi ukrepi smo zmanjšali porabo energije in izboljšali udobje bivanja. Ekipa, ki je izvedla pregled, je bila strokovna, prijazna in je poskrbela za vse naše potrebe. Zelo smo zadovoljni z rezultati.

Optimizirajte svojo energetsko učinkovitost

Odgovori na pogosta vprašanja

Preberite odgovore na najbolj pogosta vprašanja, ki so nam jih zastavile naše stranke.

Energetski pregled je postopek, pri katerem se oceni in analizira poraba energije v stavbi ali industrijskem objektu. Namen pregleda je identificirati energetske izgube, neizkoriščene potenciale za povečanje učinkovitosti ter priporočiti ukrepe za zmanjšanje porabe energije in stroškov.

Izvedba energetskega pregleda vam omogoča vpogled v vašo porabo energije, odkrivanje neizkoriščenih potencialov za prihranke ter izboljšanje energetske učinkovitosti. S tem lahko zmanjšate stroške energije, zmanjšate negativni vpliv na okolje in izboljšate udobje in delovanje prostorov.

Postopek energetskega pregleda vključuje zbiranje podatkov o porabi energije, ogled objekta, analizo energetske učinkovitosti obstoječih sistemov, oceno toplotnih izgub, merjenje parametrov in oblikovanje priporočil za izboljšave. Po pregledu prejmete poročilo z rezultati pregleda in predlogi ukrepov za povečanje energetske učinkovitosti.

Energetski pregled omogoča identifikacijo potencialnih prihrankov pri stroških energije, zmanjšanje porabe energije, izboljšanje učinkovitosti in udobja, zmanjšanje negativnega vpliva na okolje, boljše upravljanje energije ter povečanje vrednosti nepremičnine.

Trajanje energetskega pregleda je odvisno od kompleksnosti objekta in obsega pregleda. Običajno traja nekaj ur do nekaj dni, odvisno od velikosti in vrste objekta ter podrobnosti pregleda.