Energetska izkaznica

Informacija o energetski učinkovitosti

Boljša primerjava stavb

Višja vrednost nepremičnine

Energetska izkaznica je pokazatelj energetske učinkovitosti stavbe

Energetska izkaznica je listina, ki vsebuje podatke o energetski učinkovitosti stavbe ali dela stavbe s priporočili za povečanje energetske učinkovitosti. Ključen del listine so tudi predlagane rešitve za boljše in ugodnejše izboljšave energetske učinkovitosti stavbe.

Sontro - Energetske izkaznice Sontro scaled

Kako do energetske izkaznice?

Sontro - About2312

Strokovnost.
Zanesljivost.
Izkušnje.

VEČ KOT 10+ LET IZKUŠENJ

Energetske rešitve, prilagojene vam.

Z omogočanjem širokega spektra energetskih rešitev, lahko našim strankam ponudimo najbolj napredne storitve na področju učinkovite rabe obnovljivih virov energije. Z našimi rešitvami omogočamo izkoristiti priložnosti, ki nam jih ponujajo obnovljivi viri energije, ter tako ustvarjamo dodano vrednost za okolje, hkrati pa našim strankam pomagamo učinkovito upravljati s stroški energije.

izvedenih projektov
500 +
zadovoljnih strank
375 +

Zakaj so energetske izkaznice stavb pomembne?

Informiranost

Energetska izkaznica zagotavlja podatke o energetski učinkovitosti stavbe, kar omogoča lastnikom in potencialnim kupcem ali najemnikom boljše razumevanje porabe energije in stroškov.

Primerjava

Energetske izkaznice omogočajo primerjavo energetske učinkovitosti med različnimi stavbami. To pomaga pri odločitvah glede nakupa, najema ali investicij v energetsko učinkovitejše stavbe.

Stranski učinki

Zavedanje o energetski učinkovitosti stavbe spodbuja lastnike k izvajanju ukrepov za zmanjšanje porabe energije, kar lahko privede do zmanjšanja ogljičnega odtisa in pozitivnega vpliva na okolje.

Dolgoročni prihranki

Energetsko učinkovite stavbe imajo običajno nižje stroške delovanja, saj porabijo manj energije za ogrevanje, hlajenje in osvetlitev. Energetska izkaznica lahko lastnikom pomaga pri ocenjevanju potencialnih prihrankov pri porabi energije.

Zakonodaja

V nekaterih državah je energetska izkaznica obvezna za prodajo, najem ali gradnjo stavb. Zakonodaja spodbuja energetsko učinkovitost in omogoča večjo transparentnost na trgu nepremičnin.

Vrednost nepremičnine

Nepremičnine z boljšo energetsko učinkovitostjo imajo pogosto večjo tržno vrednost. Energetska izkaznica je potrdilo, ki lahko poveča privlačnost in vrednost nepremičnine za potencialne kupce ali najemnike.

Mnenja zadovoljnih strank

Klemen T.

Ptuj

Glede na to, da sem bil že nekaj časa zaskrbljen glede porabe energije v naši stavbi, sem se odločil pridobiti energetsko izkaznico. Proces pridobitve izkaznice je bil zelo enostaven in učinkovit. Strokovnjak podjetja Sontro d.o.o. je opravil temeljit pregled stavbe in mi predstavil podatke o porabi energije ter priporočila za izboljšanje energetske učinkovitosti. Po pridobitvi izkaznice sem lahko bolje razumel, kako lahko zmanjšam stroške energije in izboljšam udobje v stavbi. Zelo sem zadovoljen s postopkom in priporočam pridobitev energetske izkaznice vsem, ki želijo izvedeti več o energetski učinkovitosti svoje stavbe.
Ana P.

Trbovlje

Moj partner in jaz sva nedavno pridobila energetsko izkaznico za najino stanovanje in bila s celotnim postopkom zelo zadovoljna. Strokovnjak je opravil temeljit pregled in naju seznanil z informacijami o energetski učinkovitosti ter priporočili za izboljšanje. Sedaj imava jasno sliko o porabi energije in ukrepih, ki jih lahko izvajava za zmanjšanje stroškov. Pridobitev energetske izkaznice je bil odličen korak za najino trajnostno življenje.
Marko R.

Ljubljana

Pridobitev energetske izkaznice za našo poslovno stavbo je bil pameten korak. Strokovnjaki so opravili celovit pregled in nam predstavili podatke o energetski učinkovitosti ter ukrepe za izboljšanje. Izkaznica nam je omogočila vpogled v našo porabo energije in nam pomagala pri načrtovanju in izvajanju ukrepov za zmanjšanje stroškov in zmanjšanje našega ogljičnega odtisa. Pridobitev energetske izkaznice je bila vredna naložba v našo dolgoročno trajnostno poslovanje.

Poskrbite energijsko učinkovitost vaše stavbe in prihranite

Odgovori na pogosta vprašanja

Preberite odgovore na najbolj pogosta vprašanja, ki so nam jih zastavile naše stranke.

Energetska izkaznica je dokument, ki prikazuje energetsko učinkovitost stavbe. Vsebuje informacije o porabi energije, energetskem razredu in priporočilih za izboljšanje učinkovitosti.

Energetska izkaznica je obvezna za prodajo, najem ali gradnjo stavb v mnogih državah. Lastniki stavb morajo pridobiti izkaznico, ki jo morajo predložiti potencialnim kupcem, najemnikom ali pristojnim organom.

Energetska izkaznica se izračuna na podlagi podatkov o stavbi, vključno z velikostjo, izolacijo, ogrevalnim sistemom, prezračevanjem, razsvetljavo in drugimi energetskimi sistemi. Strokovnjak uporabi ustrezne metode in izračune za določanje energetske učinkovitosti stavbe.

Energetska izkaznica omogoča lastnikom stavb boljše razumevanje porabe energije, stroškov in energetske učinkovitosti. Prav tako pomaga pri primerjavi med stavbami, spodbuja izboljšave energetske učinkovitosti ter omogoča zmanjšanje stroškov delovanja in ogljičnega odtisa.

Energetska izkaznica vsebuje priporočila za izboljšanje energetske učinkovitosti. To lahko vključuje izboljšanje izolacije, zamenjavo ogrevalnega sistema, vgradnjo energetsko učinkovitih oken, uporabo LED razsvetljave in drugih ukrepov za zmanjšanje porabe energije.