Toplotna črpalka

Energetska učinkovitost

Okoljska prijaznost

Nizki obratovalni stroški

Vzdržno in učinkovito reševanje vaših potreb po ogrevanju in hlajenju

Toplotna črpalka je naprava, ki prenaša toploto iz enega prostora v drugega s pomočjo termodinamičnega cikla. Glavno načelo delovanja toplotne črpalke je izkoriščanje naravne sposobnosti toplote, da se premika iz območja z nižjo temperaturo v območje z višjo temperaturo.

Sontro - Sontro toplotne crpalke

Kako do svoje toplotne črpalke?

Sontro - About2312

Strokovnost.
Zanesljivost.
Izkušnje.

VEČ KOT 10+ LET IZKUŠENJ

Energetske rešitve, prilagojene vam.

Z omogočanjem širokega spektra energetskih rešitev, lahko našim strankam ponudimo najbolj napredne storitve na področju učinkovite rabe obnovljivih virov energije. Z našimi rešitvami omogočamo izkoristiti priložnosti, ki nam jih ponujajo obnovljivi viri energije, ter tako ustvarjamo dodano vrednost za okolje, hkrati pa našim strankam pomagamo učinkovito upravljati s stroški energije.

izvedenih projektov
500 +
zadovoljnih strank
375 +

Toplotne črpalke so odlična izbira za sistem ogrevanje iz več razlogov

Energijska učinkovitost

Toplotne črpalke izkoriščajo obnovljive vire energije, kot je zrak, voda ali zemlja, da pridobijo toploto za ogrevanje ali odvajanje toplote za hlajenje. Ta postopek je energijsko učinkovit in omogoča zmanjšanje porabe primarne energije ter posledično tudi stroškov ogrevanja in hlajenja.

Okoljska prijaznost

Ker toplotne črpalke izkoriščajo obnovljive vire energije, ne gorijo fosilnih goriv in ne povzročajo neposrednih emisij toplogrednih plinov. S tem zmanjšujejo negativni vpliv na okolje in prispevajo k zmanjševanju ogljičnega odtisa.

Večnamenska funkcionalnost

Toplotne črpalke lahko zagotavljajo tako ogrevanje kot tudi hlajenje prostorov. S sposobnostjo preusmerjanja toplote lahko ena naprava opravlja več nalog, kar omogoča celovit sistem ogrevanja in hlajenja v eni enoti.

Dolga življenjska doba

Toplotne črpalke so običajno zasnovane za dolgo življenjsko dobo in zahtevajo le minimalno vzdrževanje. Pravilno vzdrževane toplotne črpalke lahko delujejo zanesljivo in učinkovito več desetletij.

Nizki obratovalni stroški

Zaradi visoke energetske učinkovitosti toplotne črpalke zmanjšujejo obratovalne stroške za ogrevanje in hlajenje. Ker izkoriščajo obnovljive vire energije, je potrebno manjše število kupljenih enot energije, kar se odraža v nižjih računih za energijo.

Neodvisnost od fosilnih goriv

Uporaba toplotne črpalke omogoča zmanjšanje odvisnosti od fosilnih goriv, kot je nafta ali plin. Namesto tega izkorišča obnovljive vire energije, ki so na voljo v okolju, kar omogoča bolj trajnostno in neodvisno oskrbo z energijo.

Mnenja zadovoljnih strank

Ana K.

Ljubljana

Toplotna črpalka je bila odlična naložba za našo družino. Ne samo, da smo zmanjšali naše stroške ogrevanja, ampak smo tudi zmanjšali naš vpliv na okolje. Sedaj imamo udobno in enakomerno ogrevanje skozi vse leto.
Marko P.

Maribor

Sem zelo zadovoljen uporabnik toplotne črpalke. Poraba energije je občutno manjša, kar se pozna na naših računih za ogrevanje. Poleg tega je delovanje črpalke tiho in zanesljivo. Priporočam jo vsem, ki želijo učinkovit in okolju prijazen način ogrevanja.
Petra M.

Celje

Nikoli si nisem mislila, da bo toplotna črpalka tako učinkovita. Sistem je enostaven za uporabo, zagotavlja prijetno temperaturo v hiši in nam omogoča tudi hlajenje v poletnih mesecih. Veseli smo, da smo se odločili za to rešitev in bi jo priporočili vsem
Gregor S.

Kranj

Moja toplotna črpalka je prava zvezda! Ne samo, da zagotavlja prijetno ogrevanje in sanitarno vodo, ampak tudi veliko prispeva k zmanjšanju izpustov toplogrednih plinov. Všeč mi je, da lahko spremljam delovanje prek pametne aplikacije in optimiziram porabo energije. Zelo sem zadovoljen s svojo odločitvijo.
Ana V.

Novo mesto

Toplotna črpalka je presegla moja pričakovanja. Moja poraba energije za ogrevanje se je zmanjšala za več kot polovico, kar me je prijetno presenetilo. Poleg tega je bila namestitev enostavna in hitra. Priporočam jo vsem, ki si želijo energetsko učinkovit način ogrevanja.

Energetsko učinkovito ogrevanje in hlajenje

Odgovori na pogosta vprašanja

Preberite odgovore na najbolj pogosta vprašanja, ki so nam jih zastavile naše stranke.

Toplotna črpalka je naprava, ki izkorišča toploto iz okolja (zraka, vode, zemlje) in jo pretvori v uporabno toplotno energijo za ogrevanje prostorov ali pripravo tople sanitarne vode. Deluje na osnovi termodinamičnih principov in deluje v obratni smeri hladilnika.

Glavne prednosti toplotne črpalke vključujejo visoko učinkovitost pri pretvorbi energije, zmanjšanje stroškov ogrevanja, manjši ogljični odtis, možnost hlajenja prostorov v poletnih mesecih, dolgo življenjsko dobo in nizko vzdrževanje.

Da, toplotna črpalka lahko nadomesti obstoječi ogrevalni sistem, kot je na primer plinsko ali oljno ogrevanje. Vendar je pomembno, da se pred nadomestitvijo ustrezno načrtuje in dimenzionira toplotna črpalka glede na potrebe objekta.

Toplotne črpalke so lahko primerna rešitev za različne vrste stavb, vključno s stanovanjskimi hišami, apartmajskimi zgradbami, poslovnimi prostori in industrijskimi objekti. Pomembno je, da se opravi ustrezna analiza in načrtovanje, da se zagotovi optimalna učinkovitost sistema za določeno stavbo.

Cena namestitve toplotne črpalke je odvisna od več dejavnikov, vključno s tipom toplotne črpalke, velikostjo sistema, zahtevnostjo namestitve in obstoječo infrastrukturo. Čeprav je začetna investicija običajno višja kot pri drugih ogrevalnih sistemih, se lahko dolgoročno povrne z zmanjšanjem stroškov energije.

Da, redno vzdrževanje toplotne črpalke je pomembno za njeno učinkovito delovanje. Običajno vključuje čiščenje filtrov, preverjanje in čiščenje zunanjih enot, preverjanje in nastavitev hladilne tekočine ter preglede s strani strokovnjakov vsaj enkrat letno.

Da, sodobne toplotne črpalke so zasnovane tako, da delujejo učinkovito tudi v hladnih podnebnih razmerah. Nekatere vrste toplotnih črpalk imajo vgrajene funkcije, ki omogočajo delovanje tudi pri zelo nizkih temperaturah, kar je še posebej pomembno v regijah s hladnimi zimami.

Da, kombinacija toplotne črpalke s sončnimi paneli je pogosta in učinkovita rešitev. Sončni paneli lahko zagotovijo električno energijo za delovanje toplotne črpalke, kar lahko zmanjša stroške energije še dodatno in poveča okoljske koristi.